Няма да броят алкохолици и наркомани, нито ще пазят хазартни пунктове

...
Няма да броят алкохолици и наркомани, нито ще пазят хазартни пунктове
Коментари Харесай

Бойко Рашкова идеен: Кварталните полицаи ще се грижат за болни и възрастни

Няма да броят алкохолици и наркомани, нито ще пазят хазартни пунктове
От отговорностите им отпада и писането на доклади и проекти всяка седмица

Повече квартални служители на реда, разтоварени от непотребна бумащина и повтаряне на събиране на данни. Това е смисълът на план на директива на Министерство на вътрешните работи за териториалното обслужване на жителите. Ако бъде признат след публично разискване, той ще влезе в действие от юни.

Районните инспектори ще продължат да вършат описи и надзор за психологично заболели, настанявани за лекуване, чужденците, домашните насилници, самотните възрастни, необитаемите домове, престъпния контингент и доста други.

Като отговорности на кварталните служители на реда отпадат поддържането на данни за алкохолици, наркомани и дилъри в регионите си, както и местата за изкупуване на цветни метали, обектите на “Български пощи ”, за
хазарт и куриерски компании.

С новата директива се основават екипи от квартални служители на реда със старши, който ще носи отговорност за работата. Това ще е служителят с по-висока служба или повече стаж.

Униформените, които са най-близо до хората, ще бъдат разтоварени и от писането всяка седмица на доклади и документално обмисляне на своята активност.

Според измененията, написани от вътрешния министър Бойко Рашков, планирането на равнище изпълнителски и младши изпълнителски състав е изгубило смисъл в последните години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР